Wyprzedzają się po 5km ponieważ mają ograniczniki do 90km/h znawcy.To nie osobówka że depnie i wyprzedzi.
Dzień bez wypadku na s8 dniem straconym... a już na serio to jest straszne, że codziennie jak się wchodzi na piotrkowskie portale to znajduje się informacje o wypadkach...
https://polskiedrogi-tv.pl/w-drogowej-pulapce-czyli-nieudany-zjazd-z-autostrady/
Tak to wygląda codziennie! Kilka razy dziennie tam zjeżdżam i wielu kierowców wykorzystuje pas awaryjny jako przedłużenie pasa zjazdowego.
Czy dobrze? Czy źle?
Zawsze się znajdzie ktoś kto prawidłowo pojedzie padem i chcąc prawidłowo wjechać na pas zjazdowy zostaje blokowany przez "awaryjnego", a w takiej sytuacji nie trudno o dzwon z tyłu od 40-tu ton.
Bo ludzie jeżdżą osobowkami na autostradach po 60-70 na godzine. Zajezdzaja drogę tira i chamuja przed maską bo musieli czekać 1 minutę jak sie tiry wyprzedaly. Wczoraj miałem taką sytuacje w niemczech. Kierowcy audi nie spodobalo się że musiał czekać aż skończę manewr wyprzedzania i przed samą maską schamowal mnie do 59 dobrze że nie wszyscy są debilami bo powinnem go rozjechac i by skończył jak ta Pani
Nie mogę nigdy pojąć jednej rzeczy.Jest np.ograniczenie do 70km trafia sie mameja co jedzie 40km/h choć nic przed nim nie jedzie,pogoda idealna itp.Myśli że jest super bo jedzie ostrożnie...Za nim tworzy sie coraz większy korek,ludziom z tyłu zaczynają puszczać nerwy i zaczyna się wyprzedzanie tego niedzielnego kierowcy stwarzając niebezpieczne sytuację.Do czego zmierzam...Nie czujesz się na siłach,to nie wsiadaj za kółko.
Kierowcy Tirów myślą ze są świętymi krowami... wielokrotnie zmieniają pas zupełnie nie patrząc w lusterka, maja męcząca i monotonna prace ale to nie usprawiedliwia ich cwaniakowania. Wyprzedzanie przez dwa km gdzie jeden jedzie o 5 km szybciej. Trochę wyobraźni nie zaszkodzi nikomu...
wczoraj jechałem A4. 5 tirów pod rząd "zachowało" odległość między sobą ok 3-4 metrów, a wg przepisów odległość ta ma wynosić 2x długość zestawu. i schowaj się teraz człowieku na prawy pas. Jest bardzo mało policji na drogach, a jeżeli jest to wlepiają mandat tylko za prędkość Szkoda tylko niewinnych ludzi..
https://www.google.pl/maps/@51.4180764,19.6374042,372m/data=!3m1!1e3
Dziś po 7 jadę w stronę Katowic, a tu zestaw po hamulcach i zjeżdża z A1 na Twardosławice... i tak odzienie - albo wjazd na A1 albo zjazd z A1.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!